Singapore

Singapur se nám stal během našeho putování spíše takovou přestupní stanicí mezi Malajsií a Vietnamem. Na prohlídku města jsme měli pouhý den a půl, nicméně, jak už jsme dříve naznačili, my jsme s městy vždy rychle hotoví a i v tomto šibeničním termínu jsme si prohlédli vše důležité – tedy aspoň pro nás důležité. Stálo nás to sice spousty sil, mnoho nachozených kilometrů a více než 13 hodin v terénu, ale aspoň jsme to neošidili.

V Singapuru se nám velmi líbilo, jedná se o velice čisté město, které je do každého detailu skvěle promyšlené. Je zde přehledná a rozsáhlá síť metra, dopravit se zde kamkoli je jednoduché a pohodlné. Radost z prozkoumávání centra nám místy kazil naštěstí ne moc vydatný déšť. Během dne jsme ochutnali všechny místní speciality, nejvíce se nám líbila snídaně v Maxwell’s food centru, kde jsme ochutnali skvělý Kaya toast. Jana byla unešená z futuristických zahrad Gardens by the Bay, mě nejvíce fascinoval hotel Marina Bay Sands – ten se třemi věžemi a obří platformou ve tvaru lodi nahoře.

Ve fotogalerii můžete naleznout několik fotek. Omluvte jejich kvalitu, celý Singapur jsme byli nuceni fotit na foťáku, u kterého nejel displej. Jsme rádi alespoň za tohle. Z Česka už k nám spolu s našimi spolucestovateli míří Janina zrcadlovka, takže další fotky už budou bez kazu.

Doufáme, že Vás naše putování stále baví. Pokud ano, nestyďte se a zanechte nám vzkazy zde na stránkách nebo na Facebooku.. Další článek bude již z Vietnamu a do cestovatelského děje přibudou další tři postavy. Těšte se!